miercuri, 2 ianuarie 2013

Just for the show.

Daca iti spune cineva ca esti frumos/frumoasa, nu inseamna ca trebuie neaparat sa-l crezi. Poate te minte din interes. Poate frumusetea nu inseamna acelasi lucru pentru toata lumea, doar ca unii urmeaza turma si iau drept adevar ceva ce e o simpla iluzie cu ambalaj atragator.

Daca esti apreciat/a in lumea asta virtuala datorita pozelor modificate, datorita brandurilor de haine, accesorii, datorita citatelor luate din carti si melodii comerciale, nu inseamna ca esti cineva. Aprecierile merg la brandurile si autorii pe care-i folosesti.

Esti o persoana speciala atunci cand te analizezi din cap pana in picioare, din strafundul sufletului pana la cele mai neinsemnate idei si simti impacare, multumire. Cand poti sa renunti la binele tau pentru a-i ajuta pe cei mai putin norocosi si totusi asta te face fericit pentru ca ai adus zambete pe fetele lor.

Frumusetea vine din interior si nu poti spune ca esti posesorul ei decat atunci cand fericirea si iubirea radiaza din tine. Da, un om fericit e un om frumos. Si totul vine din iubirea purtata celor din jur. Iubirea de sine singura nu te face frumos, ci urat. Urat din punct de vedere fizic, moral; urat de cei din jur pentru egoism si indiferenta. E ca si cum ai fi intr-o incapere intunecata cu o lanterna in mana si in loc sa luminezi in jur, te luminezi pe tine. Daca te iubesti doar pe tine, nu ai cum sa cunosti ceea ce in afara. Nu poti primi adevaratele aprecieri care nu trebuie rostite, se vad pe fetele oamenilor pe care ii ajuti.

Un om e frumos cand nu e constient de asta, cand in ciuda complimentelor, inca crede ca se poate si mai bine. Cu totii putem fi frumosi daca nu urmarim cu disperare scopul asta. Secretul e sa fii multumit tu de tine, ca persoana, ca prieten, ca frate, fiu, coleg al unor oameni care nu sunt foarte diferiti fata de tine.

Nu te multumi cu niste aprecieri de doi lei. Esti cu adevarat frumos cand esti sigur pe tine si stii ce vrei. Esti frumos cand poti lasa de la tine in favoarea unora care merita. Nu esti frumos prin aroganta, fala, egocentrism.

Oamenii au ajuns sa traiasca doar pentru show, nu pentru a se simti vii. Se complac in situatii jenante, se ineaca in lene si delasare, se lasa condusi de procrastinare. Iesi afara, fii tu insuti, fa toate lucrurile pe care ti-ai dorit sa le faci vreodata, traieste si lasa-i si pe altii sa traiasca fara sa faci diferente!


4 comentarii: